Η εστιασμένη σκέψη φέρνει διευρυμένη αντίληψη και καινοτόμες λύσεις

                        Του Παναγή Μεταξάτου                               

Οι καιροί αλλάζουν και μάλιστα πολύ γρήγορα . Είμαι σίγουρος πως έχετε κάνει αυτή τη διαπίστωση και εσείς . Η επιτυχία σήμερα σηματοδοτείται από τον βαθμό προσαρμογής που έχει κάποιος και όχι από άλλα στοιχεία που στο παρελθόν έπαιζαν σημαντικό ρόλο.
Στο ίδιο το φυσικό περιβάλλον αποδεικνύεται ότι επιβιώνει ο οργανισμός όχι απαραίτητα ο δυνατός αλλά ο ευέλικτος και αυτός που είναι έτοιμος να δεχθεί το καινούργιο και να αφήσει το παλιό .
Στο Πανεπιστήμιο Harvard διαπιστώθηκε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος αδυνατεί να εστιάσει το νου του σε μια σκέψη περισσότερο από 6 – 11 δευτερόλεπτα (λόγω στρες) και αυτό φαίνεται να είναι η κύρια αιτία που αδυνατεί να πετύχει τους στόχους του.
Ο εγκέφαλος χρειάζεται τριπλάσιο χρόνο για να δεχθεί ένα πρόγραμμα (σκέψη) και να αρχίσει να συγκεντρώνει πληροφορίες για το πως θα το εκτελέσει (πραγματοποιήσει).
• Μια περαστική σκέψη δεν προγραμματίζει
• Μια σκέψη που διαρκώς διακόπτεται από άλλες δεν προγραμματίζει.
• Νια σκέψη που αναιρείται από περιοριστικά πιστεύω δεν προγραμματίζει.
• Μια σκέψη που συνοδεύεται από αρνητικές σκέψεις ,αμφιβολίες και χαμηλή αυτοεκτίμηση ακυρώνεται και δεν προγραμματίζει.
Για να αποδώσει ο εγκέφαλος μας και να συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ιδέες ώστε να γίνει μια σκέψη γεγονός , χρειάζεται να εστιάσει σε μια εικόνα τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.
Αυτό κάνουν οι νοητικές τεχνικές της Μεθόδου ΣΙΛΒΑ σε όσους τις χρησιμοποιούν. Στη Νοερή οθόνη με τον Καθρέπτη του νου και το Εργαστήριο επιτυγχάνουμε την Εστίαση του νου σε μια σκέψη εικόνα.
Οι ευεργετικές δηλώσεις που επαναλαμβάνουμε καθώς και το νοητικό ξεκαθάρισμα για τη διαγραφή των αρνητικών λέξεων και φράσεων από το λεξιλόγιο μας , βοηθούν τον εγκέφαλο να κάνει απρόσκοπτα τις συνδέσεις – συνάψεις που χρειάζονται για να βρει τις πληροφορίες για δράση.
Η τεχνική των 3 δαχτύλων , τα όνειρα , το ποτήρι με το νερό και οι σύμβουλοι στο εργαστήριο είναι τα ‘’ κλειδιά ‘’για να ξεκλειδώσουμε τα ‘’αρχεία’’ του μυαλού μας και να πάρουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε οτιδήποτε.
Προσθέστε σε αυτά και τις τεχνικές για καλύτερη μνήμη και καλύτερα αποτελέσματα σε εξετάσεις , διαλέξεις, διαγωνίσματα.
Όλα αυτά βεβαίως γίνονται σε ένα επίπεδο λειτουργίας του εγκεφάλου , όπου ενεργοποιούνται οι ολιστικές συνθετικές δυνατότητες του ,το επίπεδο ΑΛΦΑ και η σκέψη αρχίζει να είναι δημιουργική (φαντασία) . Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος (90%) δεν λειτουργεί συνειδητά σε αυτό το επίπεδο. Έτσι όταν ακριβώς ο εγκέφαλος είναι σε θέση να λύσει προβλήματα πάσης φύσεως , ο μέσος άνθρωπος κοιμάται και δεν τον αξιοποιεί.
Στο Silva Life System το πρώτο που μαθαίνει κάποιος από την αρχή του σεμιναρίου , είναι πως να παραμένει συνειδητός ενώ ο εγκέφαλος του χαλαρώνει και έρχεται στο κατάλληλο επίπεδο ΑΛΦΑ.
Τέλος με τις τεχνικές ανάπτυξης της διαίσθησης (ESP) στο Silva Intuition System συνειδητοποιεί ο εκπαιδευόμενος ότι ο εγκέφαλος του είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλός πομπός και δέκτης κυμάτων σκέψης κα ότι ο νους του είναι σε θέση να του φέρει πληροφορίες πέρα και έξω από την εμβέλεια των φυσικών αισθήσεων και αν χρειάζεται να μπορεί να τις αλλάζει.
Ο νους μας είναι πολύ προχωρημένο Internet . Μπορεί να μας δώσει πληροφορίες ακόμη και πέρα από αυτές που έχουν καταχωρηθεί. Έτσι η σκέψη του γίνεται πρωτότυπη και οι λύσεις που βρίσκει στο πρόβλημα είναι ριζοσπαστικές και καινοτόμες .
Ξεπερνά τα εμπόδια και τον εγκλωβισμό της λογικής και παίρνει αποφάσεις με γνώμονα τι χρειάζεται να γίνει και όχι τι έγινε.
Το τι έγινε μας το δίνει η γνώση και το αναλύει η λογική . Το τι χρειάζεται να γίνει το δίνει η φαντασία . Όταν παίρνεις αποφάσεις , χρειάζεσαι τη δεύτερη.
Πενήντα ολόκληρα χρόνια η Μέθοδος διδάσκεται με τον ίδιο τρόπο και παρόλο που την παρακολουθούν άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα , θρησκεία, αντιλήψεις και κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον (131 χώρες) , έχει παντού επιτυχία.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μαρτυρίες εκατομμυρίων ανθρώπων (αποφοίτων) που δηλώνουν ότι άλλαξε η ζωή τους εφαρμόζοντας τις τεχνικές. Απλά έλυσαν ευκολότερα τα προβλήματα τους . Αναβάθμισαν τη ζωή τους θέτοντας υψηλότερους στόχους , επειδή η αυτοεκτίμηση τους αυξήθηκε, πετυχαίνοντας τους.
Θα μπορούσε να ονομάσει κάποιος αυτό το σεμινάριο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ .Είναι όμως πολύ περισσότερο από αυτό.
Ίσως Αν προσθέταμε τρεις ακόμη λέξεις να αποδίδαμε καλύτερα το περιεχόμενο του .
Ι Σ Ο Ρ Ρ Ο Π Ι Α – Α Ρ Μ Ο Ν Ι Α – Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α
• ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στη ζωή κάποιου μόλις μπορέσει να ελέγξει το στρες και να ιεραρχήσει τους στόχους του.
• ΑΡΜΟΝΙΑ είναι το αποτέλεσμα της ικανοποίησης των πραγματικών αναγκών του (φυσικών , συναισθηματικών, πνευματικών) και όχι επίπλαστων ψευδαισθήσεων .
• ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι η αναζήτηση της ευχαρίστησης στην καθημερινότητα του. Το να ζει με αυτοπραγμάτωση . Να ζει στο παρόν . Να ανακαλύπτει την Ανώτερη Ευφυία σε ότι αντιλαμβάνεται.

Share This

Share This

Share this post with your friends!